Стромба - Станозолол

 Описание на анаболния стероид Станозолол 

 

Станозололът е един от най-популярните анаболни стероиди.

 

Популярността му вече не се разпростира само в културизма, но и в леката атлетика.

 

Много от тези, които се занимават с лека атлетика, си спомнят инцидента с Бен Джонсън, който след допинг тест за станозолол загуби световния си рекорд и титлата на олимпийски шампион на 100 метра.

 


 

 

В културизма допинг тестове също се провежда често и поради използването на станозолол, Шон Рей и Нимрод Кинг загубиха първите места на Arnold Classic-91.


Станозолола или както Българските спортисти го наричат Стромба има няколко уникални разлики от другите стероиди.

 

стромба

 

 

Съдържа не четири, както всички други анаболни стероиди, а пет бензенови пръстена.

 

Станозололът също е прогестеронов антагонист, което го прави много полезен за потискане на прогестогенната активност на други лекарства, например оксиметолон или нандролон.

 

Но това свойство на станозолола има и недостатък - слаб анаболен ефект.

 

 

Употреба на стромба в спорта


Станозололът се предлага под формата на хапчета и инжекции. В инжекционната форма се появява още една разлика на станозолола с другите лекарства: това не е маслен разтвор, а водна суспензия.

 

станозолол

 

 

Няма разлика между оралната и инжекционната форма, следователно, ако имате станазолол на ампули, но не понасяте болезнени инжекции, можете просто да изпиете съдържанието на ампулите.

 


 

 

Но въпреки това, при интрамускулното инжектиране, ефективността на лекарството е 1,5 пъти по-голяма, тъй като попада незабавно в общия кръвен поток и следователно по-малко се разрушава от черния дроб.

 

Ако правите инжекции с стромба - винстрол, трябва да запомните, че трябва да разклатите добре ампулата преди инжектиране.

 

Станозололът се алкилира при 17-алфа, така че далеч не е безвреден за черния дроб.

 

И това не са всички недостатъци на лекарството за мъже. Той не ароматизира, но въпреки това влияе отрицателно на простатата, може да уголемяване.

 

Това се дължи на факта, че станозололът може да стабилизира андрогенния рецептор.

 

винстрол

 

 

Тази характеристика на това вещество го прави противопоказан за жени, тъй като дори 1 таблетка води до вирилизация.

 

Станозололът увеличава мускулната маса, така че се използва главно за подготовка за състезание.

 

Препаратът помага да се запази мускулната маса, докато се спазва стриктна диета, но има лекарства, които се справят много по-добре, като метандростенолона например.

Станозололът обаче ви позволява да предотвратите натрупването на излишна вода.

 

 

Как се използва Станозолол - Стромба

 

За релеф стромбата се използва в комбинация с тренболон. Тази комбинация ви позволява да поддържате постигнатите резултати и дори да продължите да увеличавате мускулната маса в случай на недостатъчен прием на калории.

 


 

 

Станозололът влияе върху способността на тренболона да изгаря мазнините, но все пак трябва да използвате и класически мазнини.

 

В допълнение към тренболона, станозолол може да се комбинира с оксандролон, метенолон, нандролон и тестостерон.

 

 

Станозололът добавя сила, но има лекарства, които го правят много по-добре, като например оксиметолон, метандростенолон тестостерон и тренболон.

 

Станозолол трябва да се приема през устата 2 пъти на ден или чрез инжекция веднъж дневно. Дозата на лекарството е 20 - 30 милиграма на ден.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар