Терапия след прием на стероиди 👀

Добър ден скъпи читатели на спортния ми блог. 👋

 

Тъй като наскоро, с оглед на вашите интереси, започнах да публикувам статии по фармакология, бих искал да си поговорим за така наречената след курсова терапия. 

 

Тя е изключително необходима, защото ако е проведена правилно, ще ви позволи да запазите натрупаното тегло, да почистите черния дроб и организма като цяло.

 

👉 Да започваме.

 

За какво се използва?

 

В света на културизма има явление, което се нарича откат. Той е придружена от намаляване на натрупаната маса, влошаване на показателите за сила. Това се случва в края на стероидния цикъл.

 

В почти всеки добре сформиран цикъл в състава му има тестостерон - мъжки полов хормон, който влияе върху растежа на мускулите.

 

В резултат на това хормоналният фон се нарушава във връзка с постъпването на изкуствен тестостерон в организма, поради което естественият престава да се произвежда в подходящи количества.

 

Терапията след цикъла стероиди ще помогне да се установи хормонален фон, да се спре трансформацията на тестостерон в женски полов хормон - естроген. Ако не се проведе след стероидна терапия, тогава могат да се появят редица странични ефекти, както и заболявания.

 

Най-честите са акне, атрофия на тестисите, нарушено мъжко либидо, прекомерно задържане на вода, гинекомастия. Това са само най-популярните. А сега помислете дали имате нужда от всичко това. Ето защо е необходима терапия след курса.

 

 

Кога да започна след стероидната терапия ?

 

След курсовата терапия трябва да се предприеме, след като всички стероиди са напуснали тялото. Перорални препарати - стероидите в таблетките се отделят от организма за около 24 часа.

 

Инжекционните стероиди обаче имат по-дълъг полуживот. При винстрола и метана например терапията започва един ден по-късно.

 

👉 След прием на метан, след курсовата терапия трябва да започне 14 дни след последната инжекция.

 

👉 След цикълна терапия при прием на тестостерон е в зависимост от тестостероновия естер. Ако етерът е дълъг, началото е след 10 - 12 дни, ако етерът е кратък - след около 3 дни.

 

👉 Сустанон - комбинация от 4 тестостеронови естера се отделя от организма за най-дълго време. Следователно се препоръчва да се направи след 21 дни.

 

Какво да използвате за след стероидна терапия

 

Кломид или тамоксифен се използват почти винаги. Тези лекарства помагат за прочистване на черния дроб. Те също са блокери на естрогенните рецептори. Сега ще ви кажа как става това.

 

 

 

През целия курс, когато тестостеронът влиза в тялото в изкуствена форма, собственият му естествен тестостерон престава да се отделя в правилните количества. Ако нещо идва отвън, защо тялото трябва да се труди и да произвежда собствен хормон?

 

 

 

Дозировката на тези лекарства зависи от сложността и продължителността на курса.

 

Ако сте използвали слаб орален анаболен стероид - например туринабол, то след него първото хапче е добре да се вземе след 14 дни. За да върнете собствените си нива на тестостерон в норма, можете да използвате гонадотропин. Много професионални спортисти използват Провирон като андроген.

 

 

 

 

По своя състав и цена тамоксифенът е по-добър от кломида. Въпреки това, не се препоръчва да се използва в курсове, където е имало нандролон и тренболон, тъй като това ще стане основният фактор за увеличаване на страничните ефекти.

 

 

 

👌 Полезни съвети

 

Ако забележите прекомерно задържане на вода, акне или гинекомастия, тогава се използват рецептори за екстроген. В този случай трябва да започнете да приемате анастразол - това ще помогне да се отървете от тези неприятни странични ефекти.

 

 

 

Препоръчвам също да прочетете статия за опасностите от анаболните стероиди върху човешкото тяло.

 

За да напуснете леко цикъла, трябва правилно да комбинирате след курсовата терапия със сън, правилно хранене и тренировки. Много често спортистите залагат основно на стероидите, като по този начин намаляват физическата активност.

 

Това е глупаво👴. Да спортувате трябва да е забавно и приятно и трябва да сте изцяло отдадени на тази работа. По принцип не препоръчвам да използвате стероиди, ако не се подготвяте да говорите за бодибилдинг или пауърлифтинг.

 

В момента без спортни стимуланти не е възможно да станете културист, който е в състояние да спечели награди на сцената. Ако го правите за себе си, тогава повярвайте ми, можете да постигнете невероятни резултати благодарение на пълна всеотдайност, дисциплина и, разбира се, желание.

 

Хранете се правилно, изберете правилната тренировъчна програма, използвайте спортно хранене.

 

Е, тази ни статия приключи🙅. Ако информацията ви е харесала, не забравяйте да я споделите в социалните мрежи с приятелите си. Оставете коментари и предложения - те ще помогнат на блога да се развива.

 

 Бъдете здрави, имайте добро лятно настроение. 👏

Няма коментари:

Публикуване на коментар